Diensten

Zingevers biedt verschillende diensten aan kerken en organisaties. Deze diensten gaan van workshops en lezingen tot visie-trajecten en brainstormsessies. Zingevers biedt vier standaard diensten aan:

Workshop/Lezing: Millennial geloofswerkers in tweestrijd
Een workshop of lezing over het onderzoek, met thema’s als: Jonge predikanten, spanning in de kerk, generatiekloof en geloofsontwikkeling.
Geschikt voor: symposia, kerkenraden of scholen.

Geleide brainstorm: Waarom zijn wij kerk?
In één avond gaan wij samen met de kerkenraad (en representatieve gemeenteleden) rond de tafel zitten om te zoeken naar de kernwaarden en verlangens van de kerk.

3-daags traject: Een gewaagde start
We bieden concrete handreikingen aan een gemeente om grote verlangens werkelijkheid te maken in drie indrukwekkende avonden:

  • Avond 1: Waarom zijn we kerk?
  • Avond 2: Wat wil deze kerk?
  • Avond 3: Hoe gaat deze kerk aan het werk?

Half-jaars traject: Een gedurfde toekomst
Een intensief en zeer waardevol traject voor elke kerk of organisatie. In zes maanden tijd wordt de visie van de organisatie van de grond af opgebouwd. Het half-jaars traject omvat gemiddeld 10 tot 15 dagdelen. Kenmerkend van het traject is de taakgerichte en intensieve begeleiding.

  • De eerste dagdelen staan in het teken van de missie en het waarom van de kerk
  • Bij de daaropvolgende twee dagdelen ligt er een focus op de de vraag: Wat wil deze kerk
  • Tijdens de resterende bijeenkomsten begeleidt Zinsgevers de kerkenraad, jeugdleiders en andere werknemers met de uitvoering van het traject.

Op maat gemaakt programma
Naast de standaarddiensten verzorgt Zingevers ook andere diensten zoals vieringen, workshops en lezingen. Daarnaast is in overleg een op maat gemaakt programma te realiseren.